Milica Nikolić

Datum rođenja: 30.06.1990.

Mesto rođenja: Beograd

Pozicija u Teatru: Glumica.

O glumi: Gluma je igra i što si maštovitiji to je igra lepša i bolja. To je način da naučiš više o sebi i drugima, da daš podršku, preneseš poruku, nasmeješ i pokažeš neki drugi ugao gledanja. Da otputuješ u neko drugo mesto, vreme i život. Ako je gluma iskrena, koliko god fizički bio daleko od svoje publike, ona će sa tobom pod ruku ići na ta putovanja.

Volim: Volim umetnost kao takvu, a može se pronaći svuda samo je nekad ne vidimo. Da se okružim pametnim i talentovanim ljudima, od kojih dobijam inspiraciju za sve što radim. Da provodim vreme pored vode i u prirodi, jer tako punim baterije za rad. Da stvaram, bilo kroz glumu na sceni, pravljenje delova kostima, pisanje ili kroz muziku. Volim i trudim se da bar jednom dnevno nekoga nasmejem do suza, to smatram za dobar dan.

Ne volim: Sve ono što razdvaja ljude: Ratove, bolesti, diskriminacije bilo koje vrste, granice, mržnju, predrasude, svađe, spletke, ulizivanje zbog koristi. Ljude koji nisu ljudi.

ULOGE:

Predstave:

Čikago (,,Matrona Morton”)
Životinjska farma (,,Džesi”)
Lajanje na zvezde (,,Neška Kutuzov”)
Kako ste (,,Mira srpkinja”)

Film:

Pretpostavka nevinosti (,,Porotnica 10”)

Životni moto:

Ima ih više i menjali su se tokom godina zajedno sa mnom, ali jedan koji je ostao do danas je: Sve ima svoje. Život me je do sada mnogo puta uverio u to koliko je moto tačan.