Mia Jovanović

Datum rođenja: 6.3.2005

Mesto rođenja: Beograd

Pozicija u Teatru: Član škole glume Teatra Ulica

O glumi: Gluma je za mene beg od realnosti i jedna jako bitna stavka u mom životu. Gluma me oslobađa i čini mi život interesantnijim. Pomoću nje sam stekla mnogo značajnih iskustava i upoznala bitne ljude u mom životu i nikad neću prestati da se bavim njome.

Volim: Da sam na sceni, da debatujem, da treniram, da igram tenis, da se družim i upoznajem nove ljude, da gledam filmove i serije, da čitam, da pišem prozu i najviše od svega da pohađam časove u Teatru Ulica. Volim svoje prijatelje i porodicu.

Ne vollim: Licemerne i pakosne ljude. Takođe nisam ljubitelj kuvanih jela i maslina. Mrzim nepravdu i kada se trud potcenjuje.

ULOGE:

Pozorište: Dečiji Kulturni centar: ,,Ružno pače” ,,Izokrenuta bajka” ,,Mračne sile” ,,Osećanja” ,,Zgrada” ,,Sladoled” (sve u režiji Minje Filipović) Omladinsko pozorište Dadov: ,,Sasvim novi dan” (režija Goran Golovko) ,,Ljubav je kao čokolada” (režija Peđa Stojmenović) ,,Bombona” (režija Marko Čelebić) Film: ,,Ona” (režija Danilo Stanimirović) ,,Sama” (Fakultet Dramskih Umetnosti) ,,Urgentni Centar”

NAGRADE:

Životni moto:

Sve se dobija trudom.