Katarina Jezdić

Datum rođenja: 15.09.1998.

Mesto rođenja: Bajina Bašta

Pozicija u Teatru: Glumica

O glumi: Gluma je za mene jedan plemenit čin zajedničke empatije i kolektivnog saživljavanja sa likovima i situacijama koji su nam svima nepoznati ali mnogima od nas vrlo slični. Mislim da gluma daje prostor da se upoznaš sa svetom oko sebe, ali i sa samim sobom, prevazilazeći prepreke, prebolevajući gubitke, a samim tim i osnažujući svoj karakter i duh. Lepota umetnosti i jeste u tome što je bezvremena i može da dirne i najtananije žice, bez da posmatra vreme, prostor, pol, naciju, godine ili bilo koju drugu odrednicu. Gluma ume da prizove neke već proživljene emocije i uspomene, ali može i da probudi one potpuno nove i nepoznate.

Volim: Porodicu i prijatelje, prirodu, u kojoj osećam najveći spokoj, umetnost, posebno muziku i film, volim da plešem, da putujem, volim miris novih knjiga... volim da radim na sebi, i da učim o sebi i drugima, a ponajviše volim zagrljaje.

Ne vollim: Da popunjavam leksikone i ne volim kokoške hahah Pa, ne volim kad vidim da ljudi nisu istinski svoji, i izbegavaju da ostvare iskrene konekcije s drugima, verovatno zato što delimično i ja to ponekad prepoznam u sebi pa mi podsvesno smeta. Ne volim ne ukazivanje osnovnog ljudskog poštovanja, arogantnost. Ne volim hladnoću i vetar, i ne mogu da podnesem kada mi se neko petlja sa stvarima i poremeti moj savršeno namešteni opsesivno kompulsivni sistem.

ULOGE:

Mirka (,,Pet načina da oporavite čakre nakon lude noći"), Miljana (,,Sav taj seks")

NAGRADE:

Životni moto:

Ništa ljudsko mi nije strano.