Danica Marinković

Datum rođenja: 27.12.1998.

Mesto rođenja: Beograd

Član škole glume Teatra Ulica

Gluma je za mene način slavljenja naše ljudskosti. Dok ostala zanimanja trijumfuju na tom zakopavanju svega ljudskog u cilju efikasnosti rada, gluma je ta koja nas prihvata kao ljude, sa svim našim manama i našom lepotom. Ono što je tužno, nama daje snagu i kreativnost, gluma trijumfuje na konfliktu i emocijama, kao i empatiji. Tera nas da spoznamo aspekte sebe za koje nismo ni svesni znali da postoje i postavlja pitanje ,,šta ako...?". Gluma je ono što ima moć da uznemiri ljude, zabavi ili ušuška. Ima moć da nas pomeri, pomiri i emotivno ali i racionalno obrazuje. Gluma nije pretvaranje da smo ono što nikako nismo, to je skrnavljenje. Upravo se umetnost glume krije u sposobnosti da se stavimo u tuđe cipele, tuđe telo i život, unutrašnji kao i spoljašnji, i napravimo od sebe instrument za njihovo oživljavanje i prozivimo te likove svim svojim čulima.

Volim autentičnost, obazrivost i zrelost u ljudima. Divim se svima koji bez kompromisa i izvinjenja ustanu iz kreveta i budu to što jesu u svakoj situaciji. Volim sve koji su slobodnog, ali ne nemarnog duha. Balans, u svemu. Volim razlike,volim nepoznato,neotkriveno. (A ako se misli šta volim da radim onda sledeće:)) Uživam u fizičkoj aktivnosti, posebno napolju. Trčanje je nešto što bih mogla svaki dan da radim. Išla sam na razne sportove, a najduže se zadržala na kik boksu prema kom i dalje imam veliku ljubav. Pevanje je takodje stvar koja me ispunjava, s tim što čekam kad sam sama kod kuće kako bih zaštitila bubne opne ukućana. Volim strane jezike, što dalji od onih koje već znam to bolje, kao npr. arapski. Od kreativnih aktivnosti, gluma i pisanje su te koje u meni bude najveći osećaj ljubavi i shvatanja.

Ne volim ljude koji ponižavaju. One koji misle da su iznad drugih pa rade na tome da ih spuste ispod sebe. Ne volim tehnologiju, sem za slušanje muzike i gledanje filmova, inače bih skroz mogla da živim bez tehnologije. Ne volim osude, stereotipe i imaginarne granice i kutije. Ne volim nesigurnost koja nas tera da se okrenemo jedni protiv drugih, kada možemo samo biti ranjivi i od toga napraviti nešto mnogo bolje.Ne volim rutine i ljude bez slojeva.

ULOGE:

Filmske i serijske:
Epizodna uloga- serija ,,Tri muškarca i tetka’’
Uloga u spotu nevladine organizacije za borbu protiv raka
Epizodna uloga u indijskoj web seriji
Irena- film ,,Izgubljena dama’’

Životni moto:

Za neke ljude ništa nije zaista zapisano osim ako oni to ne zapišu sami.