Team Building u Sokobanji

Kategorija: Specijal | Autor: Marija Mijajlović | Objavljen: 09 Sep 2020

Prošle nedelje je deo ekipe Teatra "Ulica" posetio Sokobanju u cilju kolektivnog odmora, ali se ta poseta pretvorila, na naše zadovoljstvo, a i na još veće zadovoljstvo Sokobanjana, u nezaboravni nastup.

Naime, poslednje veče našeg boravka spontana svirka u centru Sokobanje je privukla pažnju mnogobrojne publike na šetalištu i stvorila spektakl. Publika je bila i više nego očarana amtosferom te ih ni perači ulica nisu omeli da nas slušaju već smo se svi zajedno premastili na drugu lokaciju i nastavili da stvaramo magiju umetnosti. Neprocenjiv je osećaj videti toliko srećnih i nasmejanih lica izazvanih našim nastupom, kao i čuti sve pohvale za pruženu zabavu.

Pored toga, uživali smo u prirodnim lepotama Sokobanje i saznali nešto novo. Imali smo sreće kada smo obilazili vodopad Ripaljka u podnožju Ozrena jer se ponekad dešava da u ovo doba
godine tu nema vode zbog velikih suša. Neki od nas su se čak popeli u šupljinu stene i gledali kroz vodopad.

Isti dan smo se kupali u Sokobanjskoj Moravici, reci čija je temperatura vode samo 15°C. To kupanje je bilo rizično, ali nezaboravno iskustvo.

Još jednu nezaboravnu uspomenu stvorili smo popevši se do ostatka kule Sokograda, srednjovekovnog grada na uzvišenju između planina Rtanj i Ozren. Trebalo nam je dosta kondicije i opreza kako bismo stigli do vrha nepovređeni jer se do ove tvrđave penje, u bukvalnom smislu, uz kamenje i kozijim stazama. To je bio uzbudljiv dan koji nam je pružio
neverovatan osećaj da sa tvrđave gledamo celu Sokobanju i kanjon Moravice.

Nakon što smo se umorili od penjanja, usput smo obišli Hajduk Veljkovu pećinu u kojoj se Hajduk Veljko Petrović krio od Turaka u vreme njihovih presija nad Srbima. Potom je usledio odmor, zabava i druženje. Na izletištu Lepterija uz zvuk gitare napravili smo roštilj pored reke.
Zanimljiva činjenica koju smo saznali o ovom izletištu je da je nazvano po Lepteriji, "srpskoj Juliji" koja se ubila zbog zabranjene ljubavi sa Županom, koji je iz istog razloga poneo nadimak "srpskog Romea" i po kome je nazvana jedna od plaža Moravice.

Sa ovog putovanja se vraćamo punih srca i duša, a i bogatiji za neke nove informacije i iskustva.
Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.