MAGIJA STAROG HOLIVUDA VRATILA SE NA VELIKA VRATA -PROSLAVA PETOG ROĐENDANA TEATRA ULICA-

Kategorija: Specijal | Autor: Jelena Milojević | Objavljen: 28 septembar 2023

U petak, 08. septembra Teatar Ulica je proslavio pola decenije postojanja. Tim povodom upriličena je zabava za sve članove, a tema večeri je bila “stari Holivud”.
Toalete raznovrsnih dezena i boja, rukavice i muštikle, karirana muška odela i lepe frizure, pored još lepših osmeha mladih ljudi krasili su čarobno mesto na kojem je zabava održana. U pitanju je objekat koji se zove ForRest I nalazi se u blizini Zvezdarske šume, ušuškan u porodičnom naselju. Spoj ova dva je učinio da se te večeri, na pun Mesec, rodi magija. A kada se na istom mestu nađu umetničke duše živahne energije, magija se pojačava.
Novak Puletić, Predsednik organizacije, održao je govor zahvalivši se svim prisutnima na učinku koji su postigli zajedničkim snagama i ozvaničio početak žurke.Dodeljene su I nagrade u nekoliko kategorija:
- Nagrada za najdruželjubivijeg člana pripala je Sandri Milenković;
- Nagrada za najpožrtvovanijeg člana pripala je Marku Milovanoviću;
- Nagrada za najluđeg člana pripala je Nenadu Novakoviću i
- Nagradu za najbolju predstavu u sezoni ponela je predstava “Smrt na sahrani”.


U nastavku večeri predstavila se Ana Knežević recitujući stihove svoje pesme “O glumcu”. Ovu na izgled laganu temu ona je pretočila u reči i rime i raslojila sve nivoe glumčeve ličnosti, čime nas je ganula i podsetila na to da poezija ima posebno mesto u svetu umetnosti.Deo programa bilo je i predstavljanje muzičkog ansambla teatra koga čine Katarina Jovanović (vokal), Nikola Kondžulović (vokal) i Nikola Dragaševič (gitara i vokal). Pesmom su nas proveli kroz istorijat teatra izvodeći numere iz do sada odigranih predstava. Nastupu su se postepeno pridruživali i ostali članovi koji su bili deo tih igranja, pa je atmosfera navela na evociranje uspomena sa druženja.
Svoje raskošne vokalne sposobnosti predstavili su i drugi članovi (među kojima je bila i mlada zvezda Sara Habaš) izvodeći nekoliko numera sa repertoara “Za svačiju dušu”.Ali kako nijedna rođendanska proslava ne prolazi bez torte i rođendanske pesmice, na red je došlo i to. Kada su izneli tortu zapevali smo u glas, dunuli svećice i poželeli želju - a to je svima bila, sigurna sam, da Teatar Ulica živi i posle nas.
Fotografija 7
Tortu smo pojeli (ko je imao sreće da se dograbi parčeta), a veče se nastavilo u muzičkom maniru jer na kraju, kada se zavese spuste, ono što je najbitnije, a što Teatar Ulica promoviše svojim postojanjem, jesu pesma, druženje, ljubav i veliko srce!
Jer....
Na ulici, sve je počelo,
Svaki pokret, svaki korak, svaki glas.
Mnoge prepreke je preskočilo,
U buntu dušom nalazi spas!


U potpisu,
Jelena Milojević


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.