Festival Amaterske Pozorišne Režije

Kategorija: Specijal | Autor: Jelena Milojević | Objavljen: 13. januar 2024

Nova godina donosi nove izazove, prilike i avanture. Uz zahvalnost prethodnoj što nas je pogurala u velike uspehe red je i da se prisetimo jednog, za Teatar Ulicu veoma važnog događaja. U pitanju je učešće na Festivalu Amaterske Pozorišne Režije (FAPOR-u).

Festival Amaterske Pozorišne Režije (FAPOR) je manifestacija koja se održava tradicionalno u Leskovcu. Ove godine, 11. put po redu, takmičilo se 5 pozorišta iz zemlje i regiona.

Nagradu za najbolju režiju dobila je predstava "Smrt na sahrani" našeg Teatra Ulica, u režiji Nikole Dragaševića. Pohvale su upućene za dovitljivo rediteljsko rešenje, za izbor muzike i adaptaciju teksta.

Nikola je pored mnogih glumačkih uspeha ovoga puta Teatru doprineo kao režiser i sa razlogom je lider Umetničkog sektora naše "Ulice".

U kratkom razgovoru u pauzi između primanja čestitki i druženja sa kolegama, rado je podelio sa nama kako se oseća povodom nagrade:
"Moram priznati da je izazov bio prilagoditi se sali koja je bila manja od one na kojoj se inače izvodi "Smrt na sahrani", zbog broja glumaca. Ovo je naše prvo gostovanje van Beograda, zato mi je nagrada još draža, jer smo se dopali publici koja nije u prilici da nas gleda često. Priznaću i to da je meni ova predstava lično vrlo draga. Atmosfera na probama je uvek lepa, samim tim proces rada je lagan i prijatan. Mislim da dobar deo uspeha dolazi iz dobre energije među ljudima, kada vole što su deo projekta i kada sa zadovoljstvom prisustvuju probama.
Takođe, ova nagrada mi je dragocena jer je prva moja nagrada za režiju, dakle, potvrda da je put dobar, ali i veliki podstrek za dalje. Naravno da stavlja izvestan teret na pleća jer ovakva nagrada vuče i veliku odgovornost. Povećava očekivanja. Sve to meni laska i prija i zahvalan sam ansamblu i Teatru Ulica što su doprineli da ovaj san postane stvarnost."

Mi Nikoli zahvaljujemo na nesebičnoj podršci u vidu mentorstva i kreativnosti i želimo mu puno sreće i uspeha u svetu Umetnosti


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.