Premijera predstave „PREŽIVEĆU?“

Kategorija: Pozorište | Autor: Jovan Stanković | Objavljen: 27 November 2020

Premijera predstave ,,Preživeću?" je održana u ponedeljak 23. novembra na sceni Akademije 28, zbog novo donetih mera kriznog štaba, iako je planirana za 25. novembar koji se obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Predstava je rađena po tekstu Artura Kopita dok režiju potpisuje Katarina Jovanović koja je okupila trinaest žena koje se sve vreme nalaze na sceni. Većinu čine istorijske ličnosti koje su ostavile veliki trag svojim radom, trudom i zalaganjem. Potpuno različitih karaktera ali sa istim ciljem, žene su obradile jako bitnu temu i poručile da ,,svaka žena ima pravo da preživi!".Publika je sa velikom pažnjom pratila svaki trenutak na sceni. Bilo je suza ali i smeha. Dugotrajnim aplauzom na samom kraju publika je pozdravila naše glumice i potvrdila da je poruka predstave uspešno prenesena. Tematika predstave uspela je da u gledaocima probudi duboka skrivana osećanja i navede ih na razmišljanje.Nadamo se da će trenutna situacija brzo proći i da ćemo moći ponovo da se družimo i nastavimo da prenosimo jake društveno odgovorne poruke.
Celom projektu doprinela je muzika koju potpisuje Nikola Dragašević, vizuelni identitet koji je osmislila Katarina Kaplanec kao i svetla za koja je bio zadužen Nikola Kondžulović.Zahvaljujemo se publici koja je podržala umetnost u ovoj teškoj situaciji i ispoštovala sve propisane mere. Takođe, čestitamo ekipi predstave uz želju da će ova predstava nastaviti da živi na sceni!


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.