Reka koja je promenila tok - iskustvo iz škole glume - Jelena Milojević

Kategorija: Škola glume | Autor: Jelena Milojević | Objavljen: 11 avgust 2023

Jedna je reka promenila tok.
I ne. Ovo neće biti tekst o reci Huanghe koja je zbog razornih, a čestih poplava menjala tok. Ovo će biti priča o razornoj promeni toka jednog života.
Možemo reći da izvor predstavlja želja da se bude svoj, da se ostvare snovi, da se razvije ličnost kroz rad na onome što nas čini srećnim. Zbog različitih navika, okolnosti... pa i namera i starosne dobi, često odlazimo od sebe, ali se zato češće vraćamo. Što je dobra stvar zar ne?
E, onda naiđemo na Teatar „Ulicu“. Neko to zove slučajnost, neko sudbina- kako bilo, objava na društvenim mrežama postoji: „ Audicija – Teatar Ulica. 15. & 16. septembar“

ŠTA ĆE SE DESITI AKO SE PRIJAVIŠ?


Na audiciji ćeš upoznati mnogo talentovanih, nasmejanih, zabavnih mladih ljudi. Možda će te to uplašiti, jer, zašto bi pobogu, na nekoj audiciji atmosfera bila opuštena? Možda ćeš se i zapitati: „Šta ću ja ovde? Jesam li dovoljno talentovan/a za ovo?“. No, promena toka počinje upravo u tom trenutku. Članovi komisije će te posmatrati, davati zadatke da se opustiš i izvući iz tebe najbolje što možeš dati. A trema će nestajati tako suptilno da ćeš na kraju sebe ubediti da je nisi ni imao.

ŠTA ĆE SE DESITI AKO TE PRIME U KLASU?


Prvi osećaj- neizmerna sreća! Konačno si uradio nešto za sebe!
Ali sada kada si promenio tok svog života kreću preispitivanja - da li je to dobro? Da li si na pravom putu? Da li si na dobrom mestu? Kako ćeš da pratiš časove kada shvatiš da ne poznaješ dovoljno svoje telo, svoj glas, da nisi osvestio prostor, pokrete? Poželiš i da odustaneš, sigurno jednom. Ali onda ti se mentori obrate, pa te saslušaju, pa te povuku da se boriš, jer najbolje tek sledi. Jer istina je da ne bi bio tu da nisi IZABRAN. A izabran si jer je neko verovao u tebe nijansu više nego ti sam u sebe. I uz sve to dobijaš mogućnost da stekneš prijatelja za ceo život, simpatiju... pa i ljubav. I sve to će tebi samo pomoći da se odvažiš da budeš svoj, bez straha. Da na kraju godine izađeš ponosno na scenu u liku neke Petrije ili nekog Vladimira i da podeliš sa publikom talenat koji si sebično čuvao do tad.
Zato se prevari, zalutaj u ovu Ulicu. Daj sebi šansu da promeniš tok. Najlepše se stvari dese kada ih najmanje očekuješ.

U potpisu,
Stari član škole glume Teatra Ulica


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.