DVE PREMIJERE KAO RANI NOVOGODIŠNJI POKLONI

Kategorija: Pozorište | Autor: Jelena Milojević | Objavljen: 28. novembar 2023

Mesec novembar je za Teatar “Ulicu” i njegove članove bio veoma uzbudljiv. U nedelju, 19. Novembra, u 16h premijerno je odigrana dečija predstava koja nosi naziv “Vaso Pikaso”. Ova predstava je rađena po tekstu Sava Škobića, a pod režiserskom palicom Nikole Dragaševića.
Junak priče je Vaso Pikaso, dečak koji dovitljivo smišlja izgovore I laži kako bi se oslobodio vanškolskih aktivnosti. Da sve to bude zabavno, a njemu ni malo lako tu su I tetka Dača Alapača, sestra Mica Izjelica, drugar Laza Mutavko i Dobra Vila. Salom se sve vreme razlivao dečiji smeh i svi su zajedno pevali pesmicu „Vaso Pikaso“ što je dokaz da je predstava uspešno odigrana.

Sreda i četvrtak, 22. i 23. novembar bili su rezervisani za premijeru predstave „Da ti kažem – nove priče“. Ovom predstavom su se široj publici predstavili članovi prošlogodišnje klase ’Ajduci. Tekst i režiju je radio Novak Puletić, uz asistenciju Teodore Barać.

Kako navodi sam reditelj, ovo je novo čedo Teatra „Ulica“ koje je dobilo priliku da se bori za ljubav publike. Radnja prati paralelno pet životnih priča i njihove junake. Odluke koje donose ostavljaju posledice na njih, a treba se sa tim posledicama suočiti. Svako od junaka ima opravdanje za svoje postupke, ali kako priča ima onoliko strana koliko ima aktera u njoj, ta opravdanja nisu uvek pravedna.Da li je Vaso uspeo da istera svoje, možete otkriti u decembru, kada će se junaci ponovo pojaviti na sceni.

A koje su to odluke doneli junaci iz predstave „Da ti kažem – nove priče“ možete otkriti 3. i 6. decembra. Obe predstave su na repertoaru Akademije 28.
DOBRODOŠLI!

Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.