Intervju sa Andrijanom

Kategorija: Intervju | Autor: Marija Mijajlović | Objavljen: 26 October 2021

Kako se stvara lik? Pa najbolje posmatranjem drugih ljudi. Tako najbolje uočimo neke specifičnosti u držanju, hodu, mimici, govoru… Kompletnom ponašanju, izražavanju emocija i povezivanju misli sa govorom tela.
Morate priznati da je glumac i neka vrsta psihologa koja analizom ličnosti dolazi do zaključka kakav je čovek taj lik kog tumači i koje su sve karakteristike njegovog psihološkog profila.
U školi glume ove definicije su neke osnove za rad, te polaznicima kasnije nimalo nije teško da stvaraju i uspešno rade svoje zadatke.
Upravo je Andrijana Nešovanović, polaznica bivše klase "Mučenici", a danas član Teatra ,,Ulica", povezala nauku i umetnost, te je ujedno i student psihologije i glumica. Jako smo ponosni što u svojim redovima imamo sa te strane stručnjaka koji donosi rešenja za kreiranje "biografije" novim likovima.

1. Ko je Andrijana Nešovanović?


Andrijana Nešovanović je SVE i ništa.

2. Šta te inspiriše u umetnosti?


Inspiriše me sve ono što ne mogu da iskažem rečima, što želim da pokažem ljudima, a ne razumeju me. Emocije koje ne mogu drugačije da iskažem nego kroz umetnost. Tako da se slažem sa Frojdovim iskazom da je umetnik neurotičar koji svojim umetničkim radom sprečava sa jedne strane svoj psihički slom, a sa druge svoje pravo izlečenje.

3. Šta za tebe predstavlja Teatar ,,Ulica’’?


Teatar ,,Ulica" za mene predstavlja put do umetnosti, mesto gde sam naučila da se opustim, da glumim, da pevam, da i kada je sve u haosu grupa je uvek tu za tebe, kao za mene Teatar ,,Ulica".

4. Koja je veza između psihologije i glume?


Psihologija koristi dostignuća umetnosti za rešavanje svojih problema, dok umetnost koristi psihološko znanje za objašnjenje ili rešavanje određenih pitanja.

5. Da li više uživaš u komediji ili drami?


Više uživam u drami jer u meni budi jače emocije.

6. Šta ti čini nelagodu?


Kada ne mogu u datom trenutku da ispunim obavezu.

7. Kakvu ulogu bi odbila?


Degutantnu.

8. Šta je ono što teško priznaješ sebi?


Teško priznajem sebi, čak zapravo i ne priznajem da ne moram biti perfektna i da nije sav teret sveta na meni.


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.