Emilija Milanović - Intervju

Kategorija: Intervju | Autor: Jelena Milojević | Objavljen: 31 oktobar 2023

Nova generacija polaznika škole glume uveliko radi na časovima, a mi smo dobili priliku da saznamo iz prve ruke kakav je osećaj kada sve prođe. Naš sagovornik je Emilija Milanović koja je završila školu prošle godine u klasi ’Ajduci, Novaka Puletića, profesora i Sandre Milenković, asistenta u nastavi. Po profesiji je Master dipl. defektolog – logoped i iza sebe ima dugogodišnju uspešnu karijeru. Biseri njenog rada su deca koja su imala poteškoća u govoru, a čiji su se zadovoljni roditelji na mnogo načina potrudili da se to i pročuje. Kako je govor jedna od bitnih stavki u svetu glume, njena profesionalnost i te kako pomaže da se prebrode određene vrste prepreka i da se isprave bilo kakvi problemi u govoru.
Emilija je u septembru prošle godine došla u Teatar Ulicu da svojom pojavom obasja prostor i pozornicu, kao i da otkrije prelepe karakteristike ličnih osobina. Odgovorom na nekoliko pitanja Emilija nam je skicirala doživljaj škole:

1. Zašto si se prijavila na audiciju?


Nikada se ranije nisam bavila glumom, poželela sam da probam, oduvek me je privlačila. Osetila sam da mi je takvo iskustvo potrebno.

2. Koja su bila tvoja očekivanja?/ Da li si ih uopšte imala?


Nisam imala nikakva očekivanja, došla sam da se igram i zabavim. Ako to mogu da ubrojim u očekivanje, onda je iskustvo bilo i bolje od očekivanog (planiranog).

3. Opiši svoj prvi utisak sa časa (prvog) i utisak sa poslednjeg časa?


Prvi utisak sa prvog časa je bio odličan, sve mi je bilo zabavno, zadaci, novi ljudi... baš sve. Poslednji čas je bio nešto sasvim drugo. Imam osećaj kao da smo postali skroz drugi ljudi od onih sa prvog časa.

4. Dakle, možeš da uočiš neki liniju transformacije na ličnom/ profesionalnom nivou?


Apsolutno. Mislim da je ovo pravo mesto da se osoba razvije u pravom smeru, posmatrajući i svoje kolege i sebe, kroz proces učenja i vežbanja.

5. Šta ti se najviše dopalo u školi glume?


U školi glume su mi se najviše dopali glumački alati čija je konstantna upotreba dosta doprinela da neke stvari i u svom privatnom životu promenim.6. Kakav je osećaj pripremati se za javni čas i kakav je osećaj izaći na scenu?


Priprema za javni čas je bila dinamična, posvećena, prvi put sam stala na scenu kao glumica i osećaj je prelep!

7. Da li bi mogla da podeliš sa nama neku anegdotu sa časa?


Anegdota ima mnogo, ne znam koju bih mogla autentično da prepričam. Verovatno bi trebalo da napravimo jedan poseban intervju samo zbog toga. :)

8. Šta bi poručila novim klasićima?


Klasićima bih poručila da se prepuste, posvete i ludo zabave kroz avanturu školice glume Teatra Ulica.

Mi se od srca zahvaljujemo Emiliji na izdvojenom vremenu, želimo joj uspeh u radu i nastavićemo da pratimo i podržavamo njen napredak.

Za više informacija posetite sajt: logoped-emilija.com


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.