Intervju- Vedran Borovčanin

Kategorija: Intervju | Autor: Marija_Mijajlovic | Objavljen: 18 Oktobar 2019

Dve umetnosti uvek idu zajedno, pogotovo ako jedna drugu upotpunjuje. Ljubav prema muzici, a kasnije i glumi, stvorila je Vedrana Borovčanina, a njegov jasan bosanski naglasak se momentalno gubi kad se popne na scenu.

Posvećen i ozbiljan, a opet dečački razigran, on pleni svojom harizmom i energijom.

1. Predstavi se na sebi svojstven način.
- Vedran Borovčanin, zaljubljenik u umetnost sa konstantnom potrebom za istom. I volim da jedem kuvano.

2. Koliko dugo si zaljubljenik u glumu i kada si počeo da iskazuješ afinitete prema istoj?
- Glumu volim od malih nogu. U osnovnoj školi sam bio u dramskoj sekciji, posle sam to zapostavio sticajem raznih okolnosti. Međutim, u poslednje 3 godine se aktivno bavim glumom.

3. U kojim si sve projektima Teatra Ulica učestvovao?
- Što se tiče Teatra Ulica, tu igram dve predstave: „Da ti kažem” i „Kako ste?”.

4. Da li si se pre Teatra bavio glumom i šta si sve radio?
- Da, i pre Teatra sam bio aktivan na sceni. Odigrao sam nekoliko projekata na sceni Teatra 78: „Sivi dom”, „Bure baruta”, „Tito i ja” i „Šine”.

5. Na koji način si pripremao ulogu Nikole u predstavi „Da ti kažem”?
- Pa uloga Nikole u predstavi „Da ti kažem” je bilo nešto novo za mene, pravi izazov. Do tad nisam igrao takve drame, tako da je bilo baš izazovno. Nikola kao lik je drugačiji od ostalih likova u predstavi, jer jedini nema živog partnera na sceni, tačnije sam je sebi partner, što može da bude i dobro i loše. Ja sam se trudio da pronađem nekog Nikolu u sebi i da probam da ga oživim na sceni. Morao sam baš da kopam po sebi da bih došao do nekih stvari, a u tom procesu sam i o samom sebi dosta naučio.

6. Na koji način si pripremao ulogu Vlade u predstavi „Kako ste?”?
- Vlada je momak koji je meni lično jako blizak, jer sam se i ja slično ponašao u tim godinama. Period srednje škole je možda najlepši, ali i najkritičniji period života i svako ima svoj način kako prolazi kroz to. Ja sam probao da se setim nekih svojih srednjoškolskih dana i da to u nekim momentim proživim ponovo.

7. Koja ti je najdraža uloga?
- Pa ako bih morao da biram, onda bi to bila uloga druga Raje u predstavi „Tito i ja”, jer sam imao priliku da radim sa decom na sceni i da zajedno stvorimo nešto.

8. Koliko dugo sviraš bubnjeve i kako si počeo?
- Bubanj aktivno sviram od svoje, mislim, 15. godine. A počeo sam tako što sam se sa svoja dva prijatelja iz detinjstva dogovarao da pravimo bend, iako nismo znali da sviramo. I onda je svako izabrao instrument koji bi svirao i meni je ostao bubanj.

9. Gluma ili bubanj?
- Gluma ili bubanj? Sledeće pitanje…

10. Da li si uspeo da povežeš te dve strasti?
- Pa muzika i pozorište su uvek išli zajedno, tako da u suštini nisam ni mogao da razdvojim bubanj i glumu. Mislim da su neophodni jedan drugom. Još uvek nisam imao tu priliku, ili nisam još spreman, ali voleo bih se okušati i sa nekim komponovanjem u pozorištu.


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.