Intervju- Jelena Nikodinovski

Kategorija: Intervju | Autor: Marija_Mijajlovic | Objavljen: 08 Decembar 2020

U Teatru Ulica svi smo mi velika deca koja se samo igraju i uživaju u toj igri, ali neki od nas imaju i svoju decu.

Jelena Nikodinovski je, prvenstveno, majka divnog dečaka Petra, a s druge strane žena sa energijom i harizmom devojčice. Ume za sebe da kaže da je „u oblacima“, a to je upravo odraz njenog vedrog duha i zato osmehom pleni.

Upoznajte našu malu-veliku devojčicu.

1. Predstavi se na sebi svojstven način.
- Volim stvari i ljude koji su specifični po svojoj prirodi i nesvakidašnji, posebni su baš zbog te različitosti i uvek me inspirišu. Muzika i ples na mene imaju isceljujuće dejstvo. Uvek spremna za putovanja (nema voza kojim ne bih putovala gde god da ide). Reklame, filmovi i serije čine da plačem i bez razloga, šta ću kad sam emotivac na tatu (zajedno plačemo). Volim da grlim, ne znam da utešim, netrpeljiva prema laži i nepravdi. Kažu da imam zarazan smeh, uglavnom sam vesela i pozitivna, ali padnem i u melanholiju. Najviše vremena provodim u svojoj glavi, slikarstvo i gluma me vode u neke paralelne univerzume (vraćamo se na ono življenje u glavi). Želja mi je da imam posvećenu pesmu, pa makar i melodiju, jer želim da čujem kako zvučim iz nečije prespektive. Sve u svemu, jedan lik u oblacima.

2. Koliko dugo si zaljubljenica u glumu i kada si počela da iskazuješ afinitete prema istoj?
- Vinona Rajder kao Drakulina večna ljubav… Pa kako da ne poželiš da budeš glumica? 1992. sam imala 6 godina, znači oduvek.

3. U kojim si sve projektima učestvovala?
- Predstava „Chicago“, „Naša deca“, dečija predstava „Maša i medved“ i „Da ti kažem“.

4. Da li si se pre Teatra bavila glumom i šta si sve radila?
- Škola glume „Prvi koraci“ klasa M.M. Mande i Nebojše Glogovca.

- Prve dve predstave navedene iznad.

5. Na koji način si pripremala ulogu Ane u predstavi „Da ti kažem“?
- Uloga Ane je jako zahtevna, uz pomoć raznih indikacija reditelja, tekstopisca i dragog preCednika, kolega iz Teatra, životnog iskustva… Tražila sam i filmove koji su imali tu tematiku oni su mi dodatno pomogli da izgradim lik. Moraš da kradeš zanat, nema druge!

6. Koja ti je najdraža uloga?
- Čekam je...

7. Kako je biti mama onako predivnog dečaka kao što je Pera
- Pogledom i osmehom sve ružno nestaje, neiscrpna inspiracija i nadahnuće, omiljeni lik u porodici, uči me mnogim stvarima, magična osoba sa kojom je život bajka, moj kosmos u malom… Kakva mama mogu biti?


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.