Intervju- Katarina Kaplanec

Kategorija: Intervju | Autor: Marija Mijajlović | Objavljen: 21 Decembar 2020

Šta se dešava kada se nađete na raskrsnici gde imate dva puta i imate dva izbora, a samo jedan možete odabrati? Spojite ih i napravite novi put.

To je uradila naša Katarina Kaplanec kad se našla na raskrsnici dve umetnosti - glume i fotografije. Odabrala je da studira fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti, ali glumi je ostala privržena i nastavila je da se bavi njom u Teatru „Ulica“, a kao bonus u Teatru primenjuje znanje stečeno na fakultetu uređujući feed na profilu Teatra i slikajući sva dešavanja naše male zajednice.

Upoznajte trećeg člana našeg marketing tima...

1. Predstavi se na sebi svojstven način.
- Ćao! Ovde jedna tvrdoglava škorpija u znaku i neodlučna vaga u podznaku.

2. Koliko dugo si zaljubljenica u glumu i kada si počela da iskazuješ afinitete prema istoj?
- Jaoo, to traje ceo život. Još u vrtiću sam zabavljala svu decu i pričala im neke priče, dosadjivala porodičnim prijateljima čitavim nizom recitacija kad god bi došli, a kada bi me neko prekinuo kretala bih sve od početka hahah (bar moja mama tako kaže, ja mislim da sam ih baš lepo zabavljala)!

3. Koliko dugo si član Teatra „Ulica“?
- Član sam od 30-og septembra 2018. godine

4. U kojim si sve projektima učestvovala?
- Glumački samo u „Kako ste?“, ali kao grafički dizajner u svakom.

5. Da li si se pre Teatra bavila glumom i šta si sve radila?
- Jesam, od svoje sedme godine idem na glumu. Prvo sam išla kod Milice Gutović do svoje devete godine i tamo smo, iako smo svi bili deca, radili Šekspira, Gospodju Ministarku... Imala sam i priliku da se pojavim u dugometražnom filmu srpsko - francuske produkcije. Zatim sam bila kod Mike Aleksića pet godina i ta škola me je najviše izgradila kao ličnost koja sam danas. Bila sam i u „Prvim Koracima“ od njihovog nastanka i tamo igrala u predstavama „Sjaj Kabarea“ i „Čikago“ i iznela četiri javna časa. Posle toga sam imala pauzu od dve godine dok me Nole nije pozvao da se pridružim Teatru „Ulica“.

6. Koje su tvoje obaveze u Marketing timu?
- Moje zaduženje je feed naše instagram stranice, kao i sva grafička (dizajnerska) rešenja u vidu reklamnog materijala, plakata... Takodje, imam i ulogu fotografa, koja je zapravo moja glavna životna uloga, i trudim se da sve naše zajedničke momente zabeležim kako na sceni, tako i van nje.

7. Na koji način si pripremala ulogu Milice u predstavi „Kako ste?“?
Milicu sam gradila po svojim ličnim karakteristikama i ona je bila moj način da se uklopim u ekipu. Iako sam skoro sve dotadašnje članove poznavala, imala sam mali problem sa tremom kao najmladji član u tom momentu. Skoro sva ta stidljivost koju Milica poseduje je bilo i moje privatno osećanje i zaista se dešavalo da mi se zacrvene obrazi u određenim scenama jer sam, kao tadasnji maturant, dosta scena baš lično proživljavala.

8. Koja ti je najdraža uloga?
- Definitivno Milica. Ona mi je definitivno pomogla da odrastem i, od kad radimo „Kako ste?“, privatno više skoro da nemam te „napade srama“ i sindrom skrivanja iza kose.

9. Spoj fotografije i glume?
- U ovom slučaju sam jedina spojnica ja, jer ludo volim i jednu i drugu umetnost. Ne možeš u isto vreme biti i iza i ispred kamere, to mi je zapravo bila najveća životna dilema pre godinu dana. Iako sam se primarno odlučila za fotografiju, gluma će zauvek ostati moja prva ljubav, a fotografije koje pravim mojim Uličarima su način da budem deo predstava u kojima ne učestvujem jer kad ne igram u predstavi - uvek je fotografišem.


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.