Intervju- Nenad Novaković Beli

Kategorija: Intervju | Autor: Marija Mijajlović | Objavljen: 27 Decembar 2020

Čar Nenada Novakovića je u njegom neizmernom šarmu i neiscrpnom smislu za humor. Na prvi pogled sasvim običan dečko iz Barajeva, ali već narednom rečenicom pokazuje koliko je zapravo poseban i upečatljiv.

Ne bismo tu puno u uvodu otkrivali jer će vam njegovi odgovori i više nego dovoljno ukazati kakav je naš Beli.

*odgovori su napisani ćirilicom na insistiranje sagovornika, a uostalom to je njegov zaštitni znak

1. Predstavi se na sebi svojstven način.
- Здраво, ја сам Ненад Новаковић, међу пријатељима и непријатељима познатији као Бели и ја волим Звезду.

2. Koliko dugo si zaljubljenik u glumu i kada si počeo da iskazuješ afinitete prema istoj?
- Љубав према глуми датира још од малих ногу. На свим породичним окупљањима су ме терали да имитирам сцене из домаћих и страних филмова. Нисам смео да их одбијем, јер ми у супротном не би дали да једем.

3. Koliko dugo si član Teatra „Ulica“?
- Од 15.01.2019.

- 102 дана пре мог рођендана.

- 3133 дана након утакмица са Немачком и гола Ланета Јовановића.

- 6837 дана после мог рођења.

4. Koja je tvoja funkcija u Teatru?
- Глумац и директор набавке.

5. U kojim si sve projektima učestvovao?
- Уф, пошто је то неизмерно дугачак списак, мораћу да га скратим и написаћу само представе у којима сам заправо учествовао. Дакле: Лајање на звезде, Животињска фарма, Буре барута, Љубав за почетнике, Солунци и Солунке говоре. Затим долази мој први додир са Улицом. (Крећу му сузе) Цепао сам карте за „Да ти кажем“. Онда Иван Веселиновић, а након Ивана долази Ненад без презимена.

6. Da li si se pre Teatra bavio glumom i šta si sve radio?
- Да, глумом сам се бавио незванично 3 године пре него што сам дошао у Театар. Од послова је ту било свашта, бауштел, обезбеђење у бутику, обезбеђење на базену… Ма не питај ме ништа! (Смех) (Озбиљан поглед)

7. Na koji način si pripremao ulogu Ivana u predstavi „Kako ste?“?
Пази овако, обзиром да је Иван повучен лик, усамљен, затворен у себе, онај лик који има пријатеље, а мисли да их нема. Пошто је Иван такав какав је, мени уопште није било тешко да га играм. Шалу на страну, нисам се нешто много посветио припремању Ивана као таквог. (Испушта неки звук који треба да буде нервозни и непријатни смех)

8. Na koji način si pripremao ulogu Nenada u predstavi „Тamo negde u centru sveta gde nas nema više“?
- Пошто је Ненад стидљив дечко, не воли да буде у центру пажње, он је исти као и ја. Око њега сам се највише трудио да увежбам нагласак. Као што сам раније навео, да не бих остајао гладан, морао сам да имитирам сцене из филмова. Па кад завршим онда ми траже да је кажем на босанском нагласку. Па на македонском… Страшно ми је било.

9. Koja ti je najdraža uloga?
- Тренутно она која ће ми донети Оскара и доживотни боравак на 90210. Немојте погрешно да ме разумете, тамо имам неке неостварене жеље. Радо бих поделио неке са вама, али се бојим да ћу бити избачен на улицу. ХАХА! Капирате? Из Улице на улицу. Као… из Улице… на улицу… Не, а? Нема ни везе…


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.