Intervju- Nikola Todorović

Kategorija: Intervju | Autor: Marija Mijajlović | Objavljen: 24 Januar 2020

Pored glume, čime se još glumac može baviti? Obično su pretpostavke da bi to mogla biti još neka umetnost - pevanje, slikarstvo ili neka slična umetnička disciplina. Međutim, da li možete zamisliti osobu koja je pored glume i bankar, pravnik ili ekonomista?

Naš Nikola Todorović je jedan od onih koji razbija iluziju da se umetnik svodi samo na umetnost. O njemu se ne može suditi prvim utiskom. Učiniće vam se da je zvaničan i vrlo ozbiljan, dok ne upoznate Todora sa originalnim smislom za humor, posebnim šarmom i svojom kreativnošću.

1. Predstavi se na sebi svojstven način.
- Ekonomista po zvanju, sve ostalo po znanju. Volim poeziju, pozorište, psihologiju, filozofiju… Ma, sve o čemu neko želi da ispreda teorije, posebno ako su u suprotnosti sa mojim.

2. Koliko dugo si zaljubljenik u glumu i kada si počeo da iskazuješ afinitete prema istoj?
- Prva pozorišna sećanja vezujem za festival „Dani komedije“ u Jagodini i porodične odlaske u pozorište svakog proleća, još pre školskih dana. Puno smeha, karakterističan miris sale i foajea, zvuk hoda glumaca po sceni, njihovih glasova, kostimi i alternativni svet koji se odvija pred očima publike definitivno su učinili da se momentalno zaljubim. Kasnije sam nastojao da ugrabim svaku priliku da iskoristim nevelike i sporadične mogućnosti za bavljenje glumom u malom gradu.

3. Koliko dugo si član Teatra „Ulica“?
- Član Teatra sam od oktobra 2018. godine. Želja da se priključim nastala je nakon što sam odgledao premijeru predstave „Da ti kažem“. Imao sam sreće da je postojalo jedno upražnjeno mesto u sledećem projektu, pa se ta želja ubrzo ispunila.

4. U kojim si sve projektima učestvovao?
- Jedini projekat Teatra Ulica u kojem sam do sada učestvovao je predstava „Kako ste?“, u kojoj igram lik Razrednog starešine.

5. Da li si se pre Teatra bavio glumom i šta si sve radio?
- Pre nego što sam se pridružio Teatru bio sam član trupe AmfiTeatar, gde sam igrao u predstavi „Sluge javnog interesa“. U školskim danima bilo je i nekoliko dečijih predstava. Izuzev glume, završio sam osnovnu muzičku školu, trenirao tenis, košarku… Razna interesovanja su prošla, a gluma je jedna od retkih stvari koja se zadržala.

6. Na koji način si pripremao ulogu Razrednog u predstavi „Kako ste“?
- Senzibilitet lika ne poklapa se sa mojim ličnim, zbog čega mi nije bilo jednostavno da savladam ulogu. Istovremeno sam imao i zadatak da publici prenesem jednu od glavnih poruka i ideja predstave. Ipak, sve se prevazilazi strpljenjem, radom, i uz veliku pomoć režisera i kolega glumaca.

7. Koja ti je najdraža uloga?
- Najdraža uloga je uvek nova uloga.


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.