Intervju-Milica Nikolić

Kategorija: Intervju | Autor: Marija Mijajlović | Objavljen: 13 Mart 2020

Sa Milicom sam prvi put sarađivala u predstavi „Romeo i Julija“ u kojoj je ona tumačila Dadilju, a ja Juliju. I tako je ona večno ostala "moja Dada". Svaka sledeća uloga u kojoj je glumila žene čeličnog karaktera nije mogla da mi poremeti tu sliku nje kao brižne i nežne.

Intervju sa Milicom NikolićMica je tu da se sa njom uvek smeješ do suza, ali da se zaplačeš onako iskreno kad treba. Duša joj je čista i velika kao kuća, i zato svi treba da imaju jednu Micu Nikolić pored sebe, svi treba da imaju svoju „Dadu“.

1. Predstavi se na sebi svojstven način.
- „Ja sam žena drugog sistema“ .

2. Koliko dugo si zaljubljenik u glumu i kada si počela da iskazuješ afinitete prema istoj?
- Znam priče da su moji imali problema sa mnom kada sam bila jako mala, jer bih po celu noć u krevecu igrala neke predstave i odbijala da spavam. Tim rečima sam im objašnjavala šta radim. Što bi samim tim značilo da ni oni ne mogu da spavaju od mene, a ujutru treba ustati za posao. Sa nekih 5 godina sam znala napamet celu predstavu „Radovan III“ i stalno je glumatala pred svima koji su imali živaca da gledaju. Tako da je gluma moja ljubav oduvek.

3. Kako si se pridružila Teatru „Ulica“?
- Pravila se audicija za „Kako ste“ i Vedran, koji je jedan od osnivača, me je pozvao da dođem. Tu sam dobila ulogu i od tada im smetam.

4. U kom projektu si najviše uživala?
- U predstavi „Kako ste“ sa kojom smo se i takmičili i malo putovali. Ima još projekata koji su u procesu proizvodnje trenutno pa neću da otkrivam. Što se kaže „Stay tuned“...

5. Da li si pre Teatra imala glumačko iskustvo?
- Bavim se glumom poslednjih 5 godina. Išla sam u privatnu školu glume gde sam ustvari i upoznala sve ove divne ljude sa kojima sam sada u Teatru. Igrala sam u predstavama: „Čikago“, „Životinjska farma“, „Lajanje na zvezde“ i u filmu „Pretpostavka nevinosti“ u režiji Jelene Marković koji je premijerno prikazan na FEST-u.

6. Kako si spremala lik Mire Srpkinje u predstavi „Kako ste“?
- Mira se menjala tokom igranja, krenula je od jedne pasivno agresivne ženice, zatim je bila lik koga smo interno nazivali Aca Lukas zbog nekih gegova koje je pravila, a sad je nešto između svega toga. Pronalaženje nje je bio proces zaista, ali sam uvek stvarno imala punu podršku i pomoć ljudi iz Teatra tako da nije bilo strašno.

7. O čemu sanjaš?
- O tome kako da „promenim svet do kraja pesme“.

8. O čemu si maštala dok si bila dete?
- Valjda uvek kad si mali maštaš kakav ćeš biti kada porasteš, čime ćeš se baviti, gde ćeš živeti. Iskreno se ni ne sećam, valjda zato što sad u glavi imam brdo nekih nebitnih informacija koje nikada nikome neće trebati, pogotovo ne meni, ali Bože moj.

9. Šta bi radila na pustom ostrvu?
- Prvo spavala danima. Danima... Da se odmorim k’o čovek. Onda bih našla način da se vratim kući, jer koliko god da mi nekad treba da se osamim i resetujem sistem, poludela bih bez ljudi.


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.