Intervju- Marta Hadžimanov

Kategorija: Intervju | Autor: Marija Mijajlović | Objavljen: 22 April 2020

Marta Hadžimanov je najmlađa glavna glumica u istoriji Pozorišta na Terazijama. Ona tumači ulogu Kristin u predstavi „Fantom iz opere“. Zaluženo! Iako bi mnogi rekli da su za njen talenat zaslužni geni porodice Hadžimanov, Marta je vrlo posvećena svemu što radi tako da su njen trud i rad najviše zaslužni za ovu pretalentovanu devojku anđeoskog glasa.

Marta HadžimanovImala bih toliko toga još da napišem o Marti, ali sve te reči ne bi mogle da dočaraju snagu svih talenata koje ona poseduje i s kolikom lakoćom ih ona čarobno ispoljava. Zato neka vas ovaj intervju upozna s njom.

1. Predstavi se na sebi svojstven način.
Marta Hadzimanov, 20, Beograd. Ja sam Marta i mama me porađala 22 sata. Mnogo volim da pevam , glumim, komponujem, plešem i uživam, dok ne radim apsolutno ništa, osim gledam serije. Riba sam u horoskopu, a devica u podznaku, sa mesecom u lavu, što dosta objašnjava moju ličnost. Objašnjava to da često nemam samopouzdanja, iako su svi ubeđeni u suprotno, ali se nekad desi i da sam veoma sigurna u sebe iz čista mira (to je zbog lava). Mogu da budem povučena i stidljiva, a s druge strane, i previše otvorena, i brutalno iskrena osoba. Volim druženje, muziku, hranu, putovanja, sveće, šljokice i mekana ćebenca. Moja porodica i moji prijatelji su mi najveće blago. I tako… Mnogo pevam, nekad toliko često i dugo da i samoj sebi dosadim, da ne spominjem svoje roditelje. Zaista mislim da bi mi bilo lakše da konstantno pevam, umesto što govorim, i da putem pesme komuniciram s ljudima.

2. Šta je za tebe umetnost?
Umetnost me čini zdravom, mirnom, srećnom, potpunom.

3. Kada si se po prvi put oprobala u glumi?
Moj prvi čas glume je bio kod profesora Mike Aleksića, 2005. godine. Tada sam imala 5 godina. Bilo je interesantno iskustvo, iako ne mogu da se pohvalim da sam baš znala kako da se snadjem medju duplo starijom decom i sa veoma strogim profesorom, pre nego što sam uopšte znala značenje reči „profesor“. Ipak, veoma mi je značilo to iskustvo.

4. Na koji način si pripremala ulogu muzičarke u predstavi „Kako ste“?
Trudila sam se da se što više opustim i probudim tu ludu stranu sebe. Tu pozitivnu, opičenu i otvorenu stranu (onog gore pomenutog lava, a i luckastu ribu). Za muzičarku je potrebno mnogo energije, te sam i to morala da ukomponujem. Da budem luda kao struja, živahna, pozitivna, nasmejana i vickasta. Koliko god da imam neke sličnosti možda s njom, potpuno smo različite, što je još zabavnije. Mnogo su mi pomagali saveti rediteljke i pisca predstave, Katarine Jovanović i Novaka Puletića, kao i drugih glumaca u predstavi, koji bi mi uvek rekli kada nešto fali ili treba da se doda, odnosno pojača. Pred samu predstavu sam popila 3 kafe, kako bih izdržala Milankinu ludačku energiju. Mnogo volim lik Milanke, baš mi je fino legla i uživala sam igrajući je. Zaista je posebna, bez sumnje bih se družila s njom.

5. Koliki je uticaj muzike, a koliki glume u tvom životu?
Ovo je veoma teško pitanje, jer sam okružena i jednim i drugim čitav život i oba su mi dosta uticali na život. Muzika jeste moja prva ljubav i veći deo života sam posvetila njoj, ali sam sad izabrala poziv koji sadrži oba. Taj poziv je opersko pevanje. Opera bez glume ne može, tako da se može reći da sam odabrala oba. Za sada znam da to želim da studiram. Svakako nakon završenih studija planiram da ostanem u mjuziklu. Takodje bih se možda ozbiljnije bavila komponovanjem muzike, što trenutno radim više iz zabave.

6. Sa kim bi volela da sarađuješ u budućnosti?
Volela bih da saradjujem sa mojim najvećim pevačkim uzorima, Davidom Bižićem i Lisette Oropesom. Oni su divna ljudska bića i veliki umetnici, bila bi mi čast da sarađujem s njima u budućnosti.

7. O čemu sanjaš?
Moji snovi su prilično grandiozni. Smatram da treba veliko sanjati, jer nas ti snovi motivišu da se trudimo i radimo, čak i kad nam je najteže. Sanjam na nastupam na velikim operskim scenama jednog dana, da budem srećna i zaljubljena, sa divnom porodicom.

8. Koje pitanje ti niko nije postavio, a htela bi?
Meni ne trebaju pitanja, previše kažem i bez toga da me iko išta pita, brbljaću i ovako, i onako.

9. Šta slušaš ovih dana?
Slušam krajnje raznoliku muziku. Preko dana uživam u indie roku, popu i elektronskoj muzici, a uveče sebi skuvam čaj, namestim se pod svoje mekano ćebence i slušam mnogobrojne opere i klasičnu muziku uopšte, u velikim količinama.


Komentari

Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.