Intervju sa Jovanom

Kategorija: Intervju | Autor: Marija Mijajlović | Objavljen: 01 May 2020

Ozbiljan momak dečačkog lika. Toliko mlad, a toliko zreo i pametan, elokventan i velikog srca i duše. Kreativan, razigran, posvećen, vredan. Verujte mi, svako ko provede bar malo vremena sa njim u razgovoru poželi odmah da ga usvoji. Jasno vam je onda koliko je divan i presladak naš Jovan Stanković.

1. Predstavi se na sebi svojstven način

Zdravo svima! Ja sam Jovan Stanković. Sve full. Bravo. Hvala.

2. Šta je za tebe gluma?

Gluma za mene predstavlja slobodu. Mogućnost da se oslobodim svojih normi. Predstavlja moć transformacije, veliku igru, maštu, ali i spoznaju samog sebe. Mislim da ću u budućnosti tek spoznati sve čari glume.

3. Da li si se pre Teatra bavio glumom i šta si sve radio?

Da, jesam. Glumom sam počeo da se bavim dok sam još bio dete. Prvenstveno u svom dvorištu gde sam svojoj porodici svakog dana priređivao po jednu predstavicu, a kasnije bih bio gost u emisiji svoje bake. Zatim sam krenuo u dramsku školu glume u Prokuplju, gde je zapravo sve i krenulo nekako ozbiljnije. Imali smo par predstava, a nekolicinu smo moje društvo i ja uspeli samostalno da odigramo u humanitarne svrhe. Dramski studio Gimnazije "Prokuplje" takođe je jako uticao na mene i pomogao mi da oformim svoje umetničko gledište.

4. Na koji način si pripremao ulogu Jovana 1 u predstavi ,,Tamo negde u centru sveta gde nas nema više, priča o njoj i njemu '?

Pre svega mi je bilo jako interesantno da lik kojeg tumačim nosi isto ime kao i ja. Iako sam mislio da ću vrlo brzo ući u lik Jovana, ispostavilo se da to nije baš tako lako kako sam ja zamišljao. Najteže mi je bilo da iz svoje prirodne ozbiljnosti uhvatim Jovanovu razigranost i ležernost. Kada sam to uspeo da uhvatim, samo sam nadograđivao lik uz bezrezervnu pomoć rediteljke Katarine Jovanović. Upravo me je Jovan poveo u "Centar sveta" koji je do tada za mene bio nepoznat.

5. Na koji način si pripremao ulogu Lazara u dečijoj predstavi ,,Tri zlatne vlasi '?

Uloga Lazara kao i sama predstava mi je jako draga. Nije mi bilo teško da se predstavim kroz lik Lazara jer on predstavlja herojskog tipa na koga se svaki dečak ugledao u detinjstvu, tako da je bilo jako interesantno.

6. Da li više uživaš u radu na dečijoj ili večernjoj predstavi?

Uživam podjednako. Taj kreativni proces stvaranja i rad na predstavi je poseban doživljaj i u tome najviše uživam.

7. U čijoj koži bi želeo da provedeš jedan dan?

Uh... Nikada nisam preterano razmišljao o tome, jer čak i kao mali nikada nisam imao uzore i idole.

8. Šta planiraš nakon završetka srednje škole?

Prvenstveno planiram da krenem da živim hahaha. Želim da upišem fakultet i nastavim da se usavršavam u oblasti glume.

9. Tvoja preporuka za provođenje kvalitetnog vremena kod kuće tokom karantina?

Ljudi, ostanite svoji, pribrani i odgovorni. Sve će ovo proći! Ostanite #vanulice i svoje vreme zaokupirajte stvarima za koje do sada niste imali vremena. Moja preporuka uvek jeste dobra knjiga. Uživajte uz našu himnu, posvetite se sebi i unutrašnjem miru.

10. Prokuplje ili Beograd?

Jako zanimljivo i teško pitanje. Prokuplje je grad u kojem sam proveo veći deo života. Uprkos tome nisam vezan preterano za grad, ali zauzima neko posebno i značajno mesto. S druge strane Beograd je za tako malo vremena uspeo da mi pruži nove prilike, otvori neka nova vrata i saznanja i pomogao mi da sazrim. Rezultat je ipak nerešen.


Komentari

avatar-slika
Milunka Marković

02 May 2020

Super je članak, glumac-extra!


Šta mislite o ovom članku?

Website Design by Ivan Sibinovic. All Rights Reserved. Copyright 2020.